Psihoterapia Cognitiv-Comportamentala

Psihoterapia cognitiv-comportamentala (CBT) este o formă de terapie psihologică care se concentrează pe modificarea gândurilor și comportamentelor negative și disfuncționale care contribuie la problemele psihologice și emoționale ale unei persoane. CBT a fost dezvoltată inițială ca o problemă de tratare a tulburărilor de anxietate și a depresiei, dar a fost folosită cu succes și în tratarea altor afecțiuni, tulburări obsesiv-compulsivă, fobii, tulburări alimentare, de somn și dependențe.

Iată câteva dintre beneficiile psihoterapiei cognitiv-comportamentale:

Ajută la gestionarea simptomelor

CBT poate ajuta la gestionarea simptomelor asociate cu diverse afecțiuni psihologice, cum ar fi anxietatea și depresia. Terapia poate ajuta pacienții să învețe tehnici de gestionare a stresului, tehnici de relaxare și tehnici de meditație care să-i ajute să se simtă mai bine.

Îmbunătățește relațiile interpersonale prin Psihoterapia Cognitiv-Comportamentala

CBT poate ajuta oamenii să învețe cum să comunice mai eficient și să îmbunătățească relațiile cu cei din jur. Terapeuții pot ajuta pacienții să înțeleagă cum interacțiunile lor cu ceilalți pot influența starea lor de spirit. Să identifice gândurile și comportamentele care pot cauza probleme în relațiile lor.

Îmbunătățește auto-cunoașterea prin Psihoterapia Cognitiv-Comportamentala

CBT îi ajută pe oameni să înțeleagă mai bine gândurile și sentimentele lor și cum acestea influențează comportamentul lor. Terapeuții ajută pe pacienți să identifice gândurile și credințele lor negative. Să învețe cum să le înlocuiască cu gândurile mai pozitive și constructive.

Promovează schimbarea comportamentului

CBT se concentrează pe schimbarea comportamentului disfuncțional și negativ care poate contribui la probleme psihologice. Terapia poate ajuta oamenii să învețe noi comportament și să dezvolte obiceiuri mai sănătoase care să-i ajute să se simtă mai bine și să-și îndeplinească obiectivele.

Este o formă de tratament pe termen scurt

CBT este o formă de tratament relativ scurtă în comparație cu alte forme de psihoterapie. Terapia poate dura între 6 și 20 de sesiuni, în funcție de afecțiunea tratată și de severitatea simptomelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart