Ce ar trebui să faci în cazul unei explozii nucleare?

Ce să știți despre exploziile nucleare

Exploziile nucleare implică utilizarea armelor nucleare, care sunt dispozitive folosite pentru a crea o explozie masivă, distructivă. Aceste explozii pot avea loc în câteva minute fără avertisment.

Care sunt pericolele unei explozii nucleare?

Există mai multe pericole asociate cu exploziile nucleare. Un fulger puternic de la o explozie poate cauza orbire temporară a unei persoane pentru mai puțin de un minut.

Un alt pericol este denumit un val de explozie care poate provoca moartea, rănirea și deteriorarea clădirilor la câțiva km distanță de originea exploziei. Focul și căldura de la o explozie nucleară pot duce la arsuri ale pieli foarte grave.

Expunerea la radiații de la o explozie poate deteriora celulele unei persoane din corpul său și poate provoca moartea.

Exploziile nucleare pot provoca, de asemenea, precipitații, care sunt murdărie vizibilă radioactivă și resturi care cad din cer pe câțiva km distanta și pot îmbolnăvi oamenii care se află afară. Precipitațiile sunt foarte periculoase în primele ore după o explozie, deoarece produc niveluri ridicate de radiații.

În plus, focul și căldura de la o explozie nucleară pot duce la o moarte extrem de rapidă.

Cum mă pot pregăti și să rămân în siguranță dacă are loc o explozie nucleară?

Exploziile nucleare sunt imprevizibile, dar asta nu înseamnă că nu poți lua măsurile de precauție necesare pentru a fi în siguranță.

Atunci când oficialii oferă avertismente cu privire la o posibilă explozie, este esențial să ajungeți într-un spațiu sigur sau rapid într-o clădire din apropiere. În fiecare locație, este important să evitați să stați lângă ferestre pentru a rămâne protejat de explozie, căldură și radiații de la o explozie nucleară.

Dacă ești afară când are loc o explozie nucleară, ar trebui să găsești acoperire în spatele oricărui lucru care oferă protecție împotriva exploziei. Este important să stai întins cu fața în jos pentru a-ți proteja pielea de căldură și resturile zburătoare. De asemenea, ar trebui să evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura.

Este esențial să existe provizii adecvate în timpul unui atac nuclear. Trusele de aprovizionare de urgență sunt ideale pentru a le lua cu tine atunci când stai undeva pentru o perioadă lungă de timp. Acest kit ar trebui să conțină apă îmbuteliată, alimente ambalate, medicamente, baterii și un radio cu manivelă sau cu baterii pentru a primi rapoarte media în cazul în care pierdeți curent.

Persoanele care sunt bolnave sau rănite într-o explozie nucleară ar trebui să asculte instrucțiunile de a solicita asistență medicală atunci când forțele de ordine consideră că este sigur să părăsească un spațiu sigur. Odată ce este în siguranță, ar trebui să sunați la furnizorul de servicii medicale pentru instrucțiuni. Dacă locuiți într-un adăpost public, trebuie să informați angajații din unitate, astfel încât aceștia să poată contacta un spital sau o clinică locală.

Ce se întâmplă dacă sunt expus la radiații în timpul unei explozii nucleare?

Dacă sunteți expus la radiații, trebuie să vă îndepărtați imediat hainele și să vă spălați pielea dacă este neprotejată. De asemenea, este important să evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura.

Faceți un duș sau spălați-vă cu apă și săpun pentru a îndepărta rezidurile de pe orice piele sau păr care nu a fost acoperit. Dacă nu puteți să vă spălați sau să faceți duș, folosiți un prosop sau o cârpă umedă curată pentru a șterge orice piele sau păr care a fost expus. Dacă sunteți proprietarul unui animal de companie, ar trebui să vă curățați temeinic animalele de companie pentru a le proteja de posibile radiații.

Dezinfectantul pentru mâini și șervețelele dezinfectante nu sunt articole eficiente pentru curățarea pielii după expunerea la radiații.

Unde ar trebui să mergi în timpul unei explozii nucleare?

A avea un spațiu de adăpost desemnat este una dintre cele mai bune modalități de a te pregăti înainte de un potențial dezastru. Aceste zone pot fi locuri în care vă petreceți cea mai mare parte a timpului, inclusiv casa, biroul și școala. Spațiile exterioare precum mașinile și casele mobile nu oferă un adăpost de calitate în timpul unei posibile explozii nucleare.

Când are loc o explozie nucleară, cel mai bun loc pentru a căuta adăpost este în subsol sau în mijlocul unei încăperi într-unul dintre aceste locuri, pentru a evita expunerea la radiații. Dacă aveți animale de companie, asigurați-vă că sunt cu dvs. și protejate.

Dacă o persoană se adăpostește cu persoane care nu sunt familia lor, este important să păstrați o distanță de 6 metri de ei.

Familiile care sunt separate în timpul exploziilor nucleare ar trebui să rămână înăuntru oriunde s-ar afla și ar trebui să aștepte să reia legătura cu cei dragi pentru a evita expunerea potențială la radiații.

Este recomandat să rămâneți în interiorul unei clădiri timp de 24 de ore, cu excepția cazului în care autoritățile locale de aplicare a legii vă oferă alte instrucțiuni.

2 thoughts on “Ce ar trebui să faci în cazul unei explozii nucleare?”

  1. As dori sa va multumesc pentru eforturile depuse in scrierea acestui blog. Sper sa verific aceleasi postari de blog de calitate superioara ale dvs. mai tarziu. Intr-adevar, abilitatile tale de scriere creativa m-au motivat sa-mi iau propriul site personal acum 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart